Em coneixen com la Margaret. Soc pediatra d’Atenció Primària i treballo en una ABS des del 1996. Sempre m’he sentit molt compromesa amb les famílies que depositen la seva confiança en mi i, en general, soc feliç fent la feina que faig.

No obstant, soc curiosa i aquesta curiositat m’empeny a continuar estudiant i a continuar aprenent, per això he estudiat un Grau d’Humanitats i ara mateix estic immersa en un màster de Filosofia per a Reptes Contemporanis. M’interessa molt saber cóm ens poden afectar el canvi climàtic i els avenços en el camp de la genòmica, de la medicina regenerativa i de la Intel·ligència Artificial. Sembla evident que se’ns plantegen noves qüestions tant de caràcter ètic com de caràcter pràctic i cal estar preparats.

La idea de construir aquest blog, La finestra de la Margaret, me la va donar una bona amiga il·lustradora que, a rel d’uns vídeos divulgatius que vaig fer durant els moments més durs de la pandèmia per la Covid19, va crear un logo i me’l va fer arribar per correu. Doncs bé, estimada Sera, em llenço a la piscina i a veure cóm va!

M’agrada escriure i m’agrada divulgar, però soc conscient que em cal aprendre molt. Espero que tingueu paciència amb mi i m’aneu ajudant a millorar.

Per què un blog i no escriure en un altre lloc més convencional? Doncs, hi ha diferents raons:

1) La llibertat de poder expressar i compartir reflexions i coneixements fora dels estàndards acadèmics.

2) Poder arribar a tothom. Sempre he pensat que els metges, tancats dins de les bombolles de les diferents Societats Científiques, no aconseguim fer una difusió suficientment eficient de qüestions de salut rellevants. Cal sortir d’aquests cercles si volem que el públic general ens escolti.

3) Crear un petit espai de pensament i d’aprenentatge propi.

4) Disposar d’un diari que em permeti observar cóm i de quina manera vaig avançant.

Política del Blog

1) Tindré cura de posar la referència de tots els continguts que no siguin de creació pròpia. Si en alguna ocasió algú detecta quelcom incorrecte agrairé que m’ho comuniqui en un missatge en la mateixa publicació o per mail i així ho corregiré seguint les seves indicacions.

2) No es publicarà cap comentari sense abans ser aprovat. No per qüestions de censura de continguts, sinó per disponibilitat de temps o per raons de forma.

3) De cap manera es pot utilitzar aquest blog per fer consultes de caràcter mèdic personal. No se’n respondrà cap.

4) Els missatges a les publicacions s’aniran responent, però pot ser que les respostes triguin una mica ja que no es pot oblidar que la creació de continguts va parella a la meva tasca de mare, metge i activista.

5) Tots els continguts els creo de forma voluntària i resten a la disposició de qui en vulgui fer ús. Ara bé, agrairé que es mencioni la font en cas de que aquests continguts siguin utilitzats per altres.

Em podreu trobar a la Pàgina d’Instagram i Facebook, La finestra de la Margaret, i a Twitter com @mcreusv.

Gestiono també un altre blog de contingut científic centrat en les distròfies de retina i les malalties minoritàries que podeu trobar aquí: pedretina.org

Mail de contacte: pedretina@gmail.com